Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, Hungária körút a Mautner Sándor utca (Szent László út) felé nézve, 14. kerület

További információk a képhez

1954, Hungária körút a Mautner Sándor utca (Szent László út) felé nézve. Jobb oldalon a Mautner Sándor utca (Szent László út) 2. számú ház látszik. Azt, hogy ez akét sorompó mennyi bosszúságot okozott az akkoriban erre közlekedőknek, arra hadd emlékezzek tisztelettel a nemrégiben elhunyt Moldova György írásával: Az eltörött csavar
Ugyanez hanggal Haagen Imre előadásában...


Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Hungária körút, 1930-tól Hungária közép körút, 1893-tól Hungária körút
  • Forrás: Fortepan.hu (251012), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©