Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1968, Dohány utca a Lenin (Erzsébet) körútnál, 7. kerület

További információk a képhez

1968, Dohány utca a Lenin (Erzsébet) körútnál. Szemben a New York Palota. (Ekkor HUNGÁRIA SZÁLLÓ.) Ennek az aljában a HUNGÁRIA ÉTTEREM (és kávéház). Egy évvel később indult innen a "Játék és muzsika 10 percben" rádiós zenei műveltségi játék, ami később az Astoria Hotel aulájában folytatódott Czigány György vezetésével...Háttérben a KULACS étterem. Nagyszerű cigányzenéjével évtizedekig működött...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Dohány utca, 1850-től Dohány utca, 1817-től Tabak Gasse, 1804-től Seiten Landstrasse (Oldalsó Országút)
  • Forrás: Fortepan.hu (126489), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Bauer Sándor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©