Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Orczy tér, viszonylatszám jelző tábla

További információk a képhez

1970-es évek, Orczy tér.
A járatszámokból ítélve ez csak az Orczy téren és a Salgótarjáni úti megállóknál volt lehetséges viszonylatszám-jelző tábla. 
Az anyagára kitérnék kicsit. Ez egy porcelán bevonatú, időtálló terméknek tűnik, amely (már bocsánat az ősszehasonlításért), de  a sírkövek felirataira emlékeztet.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Viszonylatszám jelző tábla
 • Forrás: Internet
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

Mihálffy László
Engem a zománcozott lábosokra emlékeztet, mert ezek zománcozott fémtáblák. A fehér alapra rádolgozva a fekete szám (busznál kék), kidomborodóan.
(A sírköveken inkább a csiszolt, besüllyesztett betűk jellemzőek.)
2013. november 05. 22:33
Drexler Vajk
Drexler Vajk
a Salgótarjáni útnál is lehetséges, nem?
2013. november 06. 20:18
  Popovics András
  Popovics András
  Ezt megérdemlem, de igaz! Köszi, javítom.
  2013. november 07. 03:42
Olsvay Endre
A hatvanas években még jóval vastagabb betű/szám felfestés dívott, amiket fokozatosan cseréltek le ezekre a vékonyabbakra.
Amúgy a hetvenes évek során a forgalmasabb helyeken a hasáb-jelzők váltották fel e táblácskákat (nem egy helyen egyszerűen köréjük szerelték, s alattuk ott maradt ez a típus!), külvárosban tovább megvoltak. A nyolcvankettes megállótábla → KRESZ-tábla cseréknél tűntek el az utolsó ilyen, hagyományos táblák. (Buszmegállókkal egyetemben értve.)
2013. december 08. 01:47