Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1978, Felszabadulás tér (Ferenciek tere), 5. kerület

További információk a képhez

1978, Felszabadulás tér (Ferenciek tere), a közúti aluljáró. 
Nem is oly régen még volt, de már ez is történelem...
1974. november 10.-től 1976 szeptemberéig építették a Hídépítő Vállalat munkatársai. Ünnepélyes átadás mégsem volt, egyszerűen csak megindult a forgalom a föld alatt. (Stílusosan ünnepélyes bezárás sem volt, csak egyszerűen megszűnt a forgalom a föld alatt 2014 elején.)
Ez az ipszilon alakú alagút 420 méter hosszú, bejárata a Kálvin térrel biztosított összeköttetést, s lehetővé tette, hogy megállás nélkül haladjanak át a járművek az Erzsébet-hídra, illetve a Petőfi Sándor utcába. Na ennek vége.
Ui.: A világon mindenhol igyekeznek a közúti forgalmat a föld alá terelni. Itt nálunk ez miért történik fordítva?
Ilyen is volt Budapest.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Ferenciek tere, 1953-tól Felszabadulás tér, 1921-től Apponyi tér, 1874-től Kígyó tér, 1788-tól Schlangen Platz

Érdemes utánanézni:

2011-ben
  • Forrás: Fortepan.hu (22452), orig: IMRE
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©