Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Jókai utca, 6. kerület

További információk a képhez

1959, Jókai utca, a MÁV igazgatósági épülete. Itt pedig MÁV igazgatóság épületének eredeti portálja. Ez az épület eredetileg a  Pesti indóház toldalék épülete volt. A Pesti indóház eredeti formájában a mai Váci út felől. Az épület érdekessége a négy korinthoszi oszlop,  fölötte pedig a kariatidák. Sokan küzdöttek a megmentésükért... Sajnos hiába.
A tejivó pavilon épülőben...A bicikliknek ekkor-és még sokáig- volt "rendszámtáblája". Ma sem ártana...A trolibusz még FVV színekben.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1925-től, (az író születésnapjának 100. évfordulójára) Jókai utca, 1874-től Gyár utca, 1785-től Fabriken Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (118970), orig: FSZEK BUDAPEST GYŰJTEMÉNY / SÁNDOR GYÖRGY felvétele
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©