Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1874 táján, Szentháromság utca, 1. kerület

További információk a képhez

1874 táján, Szentháromság tér a Szentháromság utcából nézve.
Szemben a Mátyás-templom a Schulek Frigyes-féle, 1874-96-os átépítést megelőzően.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-töl Szentháromság utca, Előzőleg, 1805-zől Dreifaltigkeit Gasse, Rathaus Platz (Városház tér), Rathaus Gasse (Városház utca), 1696-tól Bey denen Fleischbanken (A mészárszéknél), 1696-ban még: Kazandzsiler jolu (Kazánkészítők vagy Rézművesek útja), Volt még XVI.-XVII. században Német utca, Kalmár vagy Kalmárok utcája, Patikárusok utcája
  • Forrás: http://budapest1kor.blogspot.com
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©