Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1951, Fóti út (Kassák Lajos utca), 13. kerület

További információk a képhez

1951, Fóti út (Kassák Lajos utca), a Taksony utca - Tüzér utca - Lőportár utca határolta park. A fiú úttörővasutas egyenruhában üldögél a Lőportár utcai parkban. A háttérben látható Fóti út (Kassák Lajos utca) és az Angyalföldi evangélikus templom. Építése 1937–1938-ban történt, tervezője Sándy Gyula volt. Felszentelése 1938. október 30.-án volt. Történetéről többet innen...
Kassák Lajos: (1887-1967): költő, író, festőművész. Baumgarten- és Kossuth-díjas.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1973-tól Kassák Lajos utca, Előzőleg, 1884-től Fóti út, 1874-től Palotai út
  • Forrás: Fortepan.hu (255040), ADOMÁNYOZÓ Ungváry Rudolf
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."