Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1931, Margitsziget, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, 13. kerület

További információk a képhez

1931, Margitsziget, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda (1930).
Legújabb nevén: Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda és Széchy Tamás Uszoda. A Margitsziget egyik jellegzetessége. Csendes, nyugodt, forgalom elől (ma már) elzárt részén található, ahova autóval csak külön engedéllyel lehet behajtani.
Érdemes tudni róla néhány fontos és érdekes információt!
A tervezője, Hajós Alfréd (posztumusz Ybl Miklós-díjas építész) magyar építészmérnök, gyorsúszó, labdarúgó, labdarúgó-játékvezető, újságíró, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, az első magyar olimpiai bajnok. A sportsajtó által adományozott beceneve a „Magyar delfin". Eredeti neve Guttmann Arnold volt. 1896-ban Athénban, az első újkori olimpián a 18 éves egyetemistaként két gyorsúszó számban, a 100 és 1200 méteren is elsőként ért célba, megszerezve a magyar sport első olimpiai győzelmeit! 1924-ben Lauber Dezsővel készített stadionterve ezüstérmet nyert az olimpiai művészeti versenyeken (Szellemi olimpia) Párizsban, úgy, hogy az aranyérmet nem ítélték oda....





Jelenlegi és régebbi nevei:

Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda
  • Forrás: Fortepan.hu (58265), orig: KISS ÁDÁM LÁSZLÓ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©