Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1896-1924, Deák Ferenc tér, 5. kerület

További információk a képhez

1896-1924, Deák Ferenc tér, a Földalatti gyönyörű lejárócsarnoka (makett). Csodaszép lehetett igaziban...Az Operaház kivételével minden megállóhelynél lejárócsarnok készült. Ott azért nem, nehogy kitakarja magát a nagyszerű épületet. A Deák téri nagyméretű, bádogkupolás pavilont Brüggemann György tervezte.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1866-ban nevezték el a „haza bölcse” után Deák Ferenc térnek, és ez a neve azóta is, 1819-től Kohl Markt Platz (Káposzta piac tér), vagy Kohle platz (Szén tér), 1830-as évektől Juden Markt (zsidó piac), vagy Juden Platz (Zsidó tér), 1840 táján Türken Platz (Török tér), A XIX. században (Vordere) Evangelische Kirche Platz (Evangélikus templom (előtti) tér)
  • Forrás: Földalatti Vasúti Múzeum
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."