Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964, Lenin (Erzsébet) körút a Rákóczi útnál, 7. kerület

További információk a képhez

1964, Lenin (Erzsébet) körút a Rákóczi útnál. A hátérben a New York Palota. A kép jobb szélén a Csemege Áruház. azaz az "Éjjel-nappali". A kép bal oldalán egy renitens. Ekkor még mind a négy oldalon zebrák biztosították a gyalogosok átjárását a túloldalra. Ez 1966-ig így is volt. Ekkor adták át a gyalogos aluljárót. Ez azért érdekes, mert csak rövid ideje, hogy a négy zebra visszaköltözött eme kereszteződésre...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet körút, 1950-től Lenin körút, 1875-től Erzsébet körút
  • Forrás: Fortepan.hu (201906), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Jakab Antal
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©