Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1875-77., Vas utca (Eisen Gasse), Teréz körút, 6. kerület

További információk a képhez

1875-77., Vas utca (Eisen Gasse), Teréz körút, a Nyugati pályaudvar, az építése idején. A pályaudvar terveit az osztrák August W. De Serres építész és a később az Eiffel-toronyról világhírűvé vált párizsi Gustave Eiffel cége készítette. A pályaudvar csarnokáthidaló vasszerkezetét Seyrig Theofil tervezte. A pályaudvar 1877. október 28-án nyittatott meg. A pályaudvar 1891-ben kapta a Nyugati nevet. A kép nagy valószínűséggel a pályaudvarral akkor éppen szemben lévő London Szállodából készült. A jelenkori kép elkészítésének lehetőségét a Life1 Fitness Nyugati munkatársainak köszönöm!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Teréz körút, 1950-től Lenin körút, 1882-től Teréz körút, Az 1860-as évektől Vas utca (Eisen Gasse)
  • Forrás: Fortepan.hu (230629), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ F. Dózsa Katalin
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©